Ο Οκτώβριος ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο, αφού σήμερα, 1η Οκτώβρη, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ κι έχεις έναν λόγο παραπάνω για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ.

Εντάξει, θα έπινες ούτως ή άλλως καφέ, όμως σήμερα η μέρα είναι λίγο πολύ αφιερωμένη σε αυτόν. Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ καθιερώθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO) κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτώβρη.

Για πολλούς ο καφές είναι πιο απαραίτητος κι απ’ το νερό, γιατί χωρίς αυτόν δεν ξυπνάνε. Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, την καρδιά και την αρτηριακή πίεση. Για το λόγο αυτό ο καφές είναι εξαιρετικός το πρωί για να ενεργοποιήσει το μυαλό και το σώμα.

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ
Pexels

Είναι αλήθεια πως ο καφές έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, γι’ αυτό μην ακούς αυτούς που λένε πως δεν σου κάνει καλό. Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ ημερησίως μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος κατά το ένα τρίτο. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τέσσερα ή πέντε φλιτζάνια καφέ ημερησίως μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Parkinson. Βέβαια, εντάξει τέσσερα φλιτζάνια δεν είναι λίγα, μην το παρακάνεις και φυσικά μην ξεχνάς πως εξαρτάται και τον καφέ που πίνεις.

Τα οφέλη του ελληνικού καφέ στην υγεία σου που δεν έχεις φανταστεί!

Όμως, πότε είναι η καλύτερη στιγμή να πίνεις καφέ το πρωί;

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να πίνουν καφέ με το που ξυπνάνε, όμως κάτι τέτοιο μόνο καλό δεν είναι τελικά κι αυτό γιατί ο καφές με άδειο στομάχι είναι απαγορευτικός. Μάλιστα, νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, προτείνει την κατανάλωση καφέ μετά το πρωινό και όχι πριν.

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ
Pexels

«Ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα επηρεάζεται όταν το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με το σώμα είναι ο καφές ειδικά μετά από μια νύχτα κακού ύπνου», λένε οι ειδικοί. «Θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε τρώγοντας πρώτα και έπειτα πίνοντας καφέ, εάν αισθανόμαστε ότι εξακολουθούμε να τον χρειαζόμαστε».

Και τελικά ποιο είδος καφέ ταιριάζει με την προσωπικότητά σου;

Μάθε την απάντηση και γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τον καλύτερο τρόπο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News