Αν και η Jennifer Aniston είναι το επίκεντρο της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, μόλις πρόσφατα άρχισε να νιώθει την ανάγκη να δώσει αρκετή προσοχή στο πώς το φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας της επηρεάζει τον ύπνο της – και πώς ο ύπνος της επηρεάζει όλους του υπόλοιπους τομείς της ζωής της.

Αφού αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα προβλήματα που παρατηρούσε στην διατροφή της και στην άσκηση, η Aniston αποκαλύπτει ότι κατάλαβε πως ήρθε η στιγμή να συζητήσει το θέμα της αϋπνίας της με τον γιατρό της.

«Έχω κάνει τα πάντα»: Η Jennifer Aniston νίκησε τη συνήθεια της υπνοβασίας – Τώρα παλεύει με την αϋπνία

Στο πλαίσιο μιας νέας καμπάνιας με την Idorsia, που ονομάζεται «Size the Night & Day», ενθαρρύνει και άλλους να το κάνουν. «Όλοι γερνάμε και δεν θέλουμε να νιώθουμε απλώς εξαντλημένοι», λέει η Aniston στο SELF. Έτσι, έχει αναπτύξει μια ρουτίνα πριν τον ύπνο που την προετοιμάζει για την επιτυχία του: Πριν αποκοιμηθεί, η Aniston χρειάζεται χρόνο για να διαλογιστεί και να προσευχηθεί.

Όλα τα tips και τις συμβουλές της Jennifer Aniston για τον ύπνο μπορείς να τις βρεις εδώ!

«Δεν έχετε ιδέα τι μου συμβαίνει, μπορώ, άραγε, να κάνω παιδιά;»: Η Jennifer Aniston μιλά για τις φήμες περί εγκυμοσύνης που την πλήγωσαν

Η ιδανική ρουτίνα ξεκινά με όλες τις οθόνες να σβήνουν

«Το τηλέφωνό μου μένει στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Βγάζω βόλτα τα σκυλιά. Κλειδώνω όλες τις πόρτες. Πραγματικά προσπαθώ να είμαι στο κρεβάτι στις έντεκα. Καλό είναι να πηγαίνετε για ύπνο κάθε βράδυ την ίδια ώρα ενώ είναι σημαντικό να δίνετε στον εαυτό σας χρόνο για να αποφορτιστεί από την ένταση της ημέρας. Η σταθερότητα στον ύπνο είναι επίσης πολύ σημαντική».

Όπως εξομολογείται η ίδια, δεν ήταν πάντα εύκολο, να κοιμάται καλά ειδικά όταν είχε γυρίσματα. «Τελείωνα μια ταινία, για την οποία δούλευα τρεις μήνες και το πρόγραμμά μου άλλαζε με αποτέλεσμα να μην κάνω έναν σταθερό ύπνο. Ακόμη και το να αφήσετε το κινητό σας σε άλλο δωμάτιο, βοηθάει τρομερά όπως και το να κοιμάστε κάθε βράδυ την ίδια ώρα».

Να καθαρίζεις το πρόσωπό σου

«Υπήρχαν νύχτες που απλά δεν έπλενα το πρόσωπό μου, ήμουν τόσο κουρασμένη. Πολλές φορές με έπαιρνε ο ύπνος στον καναπέ. Το να κοιμάμαι, όμως, στον καναπέ και να βλέπω τηλεόραση και να ξυπνάω στις τρεις το πρωί στα 20 μου δεν ήταν και τόσο καλό για εμένα. Τώρα, πλένω το πρόσωπό μου. Αν είμαι τυχερή, κάνω ένα ζεστό μπάνιο, που πραγματικά βοηθάει, και συνήθως θα κάνω τον διαλογισμό μου από εκεί: κάνω διατάσεις , κάνω λίγη γιόγκα και μετά κάνω διαλογισμό και απλώς προσεύχομαι. Μετά θα κοιμηθώ». Σύμφωνα με την Jennifer Aniston, ίσως και η πολυτιμότερη συμβουλή που έχει να σου δώσει για έναν καλύτερο ύπνο, είναι ο διαλογισμός.

Αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα, μην ελέγξεις την ώρα

«Το να σηκώνεσαι και να περπατάς δεν έχει αποτέλεσμα». Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η Jennifer Aniston, αν συμβεί κάτι τέτοιο, εκείνη επιλέγει να διαλογιστεί ξανά. Προσπαθεί να ηρεμήσει να χαλαρώσει και να πέσει ξανά για ύπνο. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μετράει προβατάκια. 

«Έχουν αλλάξει πολλά για τον καθένα μας»: Η Jennifer Aniston μιλά για το Friends Reunion και παραδέχεται πως ήταν πιο δύσκολο από ό,τι φανταζόταν

Όπως επισημαίνει η ηθοποιός: «Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα και πιστέψτε ότι είναι βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια». 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News