Φωτογραφίες από ακτινογραφίες ασθενών με κορονοϊό έχουν έρθει στο φως το τελευταίο διάστημα. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από τον Διευθυντή της εντατικής στο SSM Health SLU Hospital στο St. Louis με στόχο να δείξουν πόσο αποτελεσματικό είναι πραγματικά το εμβόλιο. Οι ακτινογραφίες παρουσιάζουν καθαρά την διαφορά ανάμεσα σε έναν εμβολιασμένο και έναν ανεμβολίαστο που έχουν μολυνθεί από κορονϊό.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Ολικός αποκλεισμός από ορισμένες δραστηριότητες και υποχρεωτικό εργαστηριακό test με προσωπική δαπάνη

Ακτινογραφίες ασθενών με κορονοϊό: Η διαφορά των εμβολιασμένων από τους ανεμβολίαστους

Συγκεκριμένα, η ακτινογραφία του ανεμβολίαστου παρουσιάζεται λιγότερο καθαρή με μια λευκή σκιά να υπάρχει στους πνεύμονες του. Η νόσος του κορονοϊού είναι γνωστό πως προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, δύσπνοια, πνευμονία ακόμη και μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες. Η θολή ακτινογραφία του ανεμβολίαστου ατόμου σύμφωνα με τον γιατρό θα μπορούσε να σημαίνει την συσσώρευση βακτηρίων, εκκρίσεων ή βλέννας.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου – Σε ποιους και πότε πρέπει να χορηγηθεί

ακτινογραφίες ασθενών με κορονοϊό
SSM Health

“Σίγουρα θα χρειαζόταν οξυγόνο και ίσως κάτι περισσότερο από απλώς οξυγόνο”, είπε ο Δρ Kamel. “Μπορεί να χρειαζόταν αναπνευστήρα ή να διασωληνωθεί με μηχανικό αέρα, φάρμακα και να τεθεί σε τεχνητή υποστήριξη”. Η εμβολιασμένη εικόνα, ωστόσο, είναι πολύ πιο καθαρή. Όπως εξήγησε ο Δρ Kamel, οι πνεύμονες φαίνονται μαύροι σε μια ακτινογραφία όταν είναι γεμάτοι με αέρα. Η λευκή σκιά του ανεμβολίαστου ατόμου είναι ανησυχητική.

Τα εμβολιασμένα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 συνήθως δεν χρειάζονται την εντατική φροντίδα που χρειάζονται οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς εάν εισαχθούν στο νοσοκομείο. Ο γιατρός είπε ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς σπάνια αποστέλλονται στη ΜΕΘ ή τίθενται σε τεχνητή υποστήριξη, εκτός εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

Το CDC έχει προειδοποιήσει ότι η μετάλλαξη δέλτα, η οποία αποτελεί πλέον την πλειονότητα των νέων περιπτώσεων στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες του πλανήτη, προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από τα προηγούμενα στελέχη και είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News