Μόνο η λέξη γυμνός σε κάνει να αισθάνεσαι αμήχανα. Δεν υπάρχει λόγος, άλλωστε μιλάμε για τη διάρκεια του ύπνου σου. Δεν σε βλέπει κανείς, είσαι στον δικό σου χώρο και πρέπει να αισθάνεσαι άνετα. Ο ύπνος χωρίς ρούχα, είναι κάτι πολύ διαδεδομένο, αλλά ήξερες ότι κάνει πάρα πολύ καλό για τον οργανισμό; Εμείς θα σου πούμε ποιοι είναι οι λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός και εσύ… πρέπει να το ακολουθήσεις και θα καταλάβεις γιατί.

Οι λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός

Κοιμάσαι καλύτερα

Από έρευνες έχει αποδειχθεί πως ο ύπνος χωρίς ρούχα δεν είναι μόνο άνετος, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την ικανότητά σου να πέσεις σε ακόμα βαθύτερο ύπνο και να μειώσεις τις φορές που ξυπνάς, κατά της διάρκεια της νύχτας. Κάθε φορά που κοιμάσαι γυμνός, λοιπόν, μειώνεται η θερμοκρασία του σώματός σου, με αποτέλεσμα να έχεις καλύτερο ύπνο. Μην διστάσεις να το δοκιμάσεις, ειδικά τις μέρες που δεν έχει πολύ κρύο.

Χάνεις βάρος

Σε όσο πιο δροσερές συνθήκες κοιμάσαι, τόσο μειώνεται η κορτιζόλη, δηλαδή η ορμόνη που προκαλεί άγχος. Το άγχος ανεβάζει την όρεξη για φαγητό, γεγονός που παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους. Οι δροσερές συνθήκες κρατούν το σώμα πιο δροσερό, με αποτέλεσμα να μην τρως περισσότερο και να χάνεις αποτελεσματικά βάρος.

λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός

Είναι καλύτερο για τα γεννητικά όργανα

Όταν κοιμάσαι χωρίς εσώρουχο, τα γεννητικά όργανα «αναπνέουν» και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό έπειτα από μια ολόκληρη μέρα με ρούχα. Αυτός ο τρόπος ύπνου επιτρέπει στο αίμα να ρέει πιο ελεύθερα σε όλο το σώμα, γιατί δεν υπάρχουν καθόλου ρούχα που συγκρατούν και πιέζουν το αίμα σε συγκεκριμένες περιοχές. Ότι όλο το σώμα οξυγονώνεται και είναι πιο αναζωογονημένο.

Φαίνεσαι ανανεωμένος

Άλλη μία ορμόνη, η οποία ενεργοποιείται, όταν κοιμάσαι γυμνός είναι η μελατονίνη. Η μελατονίνη συμβάλλει στην αντιγηραντική και υγιή επιδερμίδα. Απελευθερώνεται στο σώμα όταν μειώνεται η θερμοκρασία. Έτσι, αν δεν θέλεις να γεμίσεις ρυτίδες, από νωρίς, η καλύτερη μέθοδος είναι να κοιμάσαι χωρίς ρούχα κάθε βράδυ.

Η σχέση σου γίνεται καλύτερη

Έχει αποδειχθεί, ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί αγαπάνε πιο έντονα, Πιο συγκεκριμένα, το 57% των ανθρώπων που δεν φοράνε ρούχα κατά τη διάρκεια του βραδινού τους ύπνου, είχαν μεγαλύτερη ποιότητα στη σχέσης τους σε αντίθεση με το 48% εκείνων που κοιμούνται με πιτζάμες. Επιπλέον είναι αποδεκτό πως η «γύμνια» είναι δείγμα της οικειότητας, τη ζεστασιάς, της χαλαρότητας. Δεν είναι κακό να είσαι γυμνός, ειδικότερα με τον ή τη σύντροφο. Δοκίμασε το και που ξέρεις…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News