Η κολοκύθα είναι ο πρωταγωνιστής του φθινοπώρου και σου έχουμε δείξει πολλές συνταγές για να την αξιοποιήσεις. Αυτός είναι ίσως ο πιο απρόσμενος συνδυασμός αλλά θα σε ανταμείψει. Αξιοποίησε στο έπακρο τις κολοκύθες αυτό το φθινόπωρο, πολτοποίησέ τες και συνδύασε τες με μασκαρπόνε και παρμεζάνα για να φτιάξεις μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια. Αυτά τα ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας είναι το απόλυτο γεύμα για το φθινόπωρο.

Συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας: Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 500 γραμμάρια κολοκύθας, κομμένη σε κύβους περίπου 3 εκατοστών
  • 50-100ml πλήρες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
  • 350γρ κοντό ζυμαρικό ( ριγκατόνι ή πένες)
  • 40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σε χαμηλή μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Εν τω μεταξύ, βράζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει όταν τρυπηθεί με ένα μαχαιροπίρουνο. Στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε με 50 ml γάλα και τα κρεμμύδια μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σταδιακά περισσότερο γάλα μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά παχύρευστο. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τον πουρέ ντομάτας και το μασκαρπόνε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
  3. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατώντας μια κούπα νερό. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα κολοκύθας, την παρμεζάνα και 50-100ml από το νερό ζυμαρικών για να αραιώσει. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε επιπλέον παρμεζάνα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News