Οι πίτες έχουν κάτι μαγικό: Μπορούν να φαγωθούν κάθε ώρα της ημέρας και να ικανοποιήσουν την πείνα σου, χωρίς να χρειάζεται να φας απαραίτητα ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό. Και φυσικά στην Ελλάδα την τιμητική τους έχουν η τυρόπιτα και η σπανακόπιτα, αλλά υπάρχουν κι άλλες πίτες, όπως η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, που είναι πεντανόστιμες και αξίζει να τις δοκιμάσουμε!

Η συγκεκριμένη συνταγή ονομάζεται Zucchini slice, αλλά εμείς την “ελληνοποιήσαμε” αφού πρόκειται ακριβώς γι’ αυτό: Μια πίτα χωρίς φύλλο, που μοιάζει περισσότερο με κέικ!

Βάζουμε αγαπημένα υλικά μέσα, μπορείς να προσθέσεις και δικές σου επιλογές, ψήνουμε και είμαστε έτοιμοι!

Τα υλικά για το Zucchini slice:

  • 5 αυγά
  • 150g (1 φλιτζάνι) αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 375g κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 60 ml (1/4 φλιτζάνι) λάδι

Πώς θα φτιάξεις την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να αφομοιωθεί, στη συνέχεια βάζουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το μπέικον, το τυρί και λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί 30 x 20cm.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  6. Απολαμβάνουμε την πίτα ζεστή ή κρύα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News