Το ψητό κοτόπουλο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορούμε να μαγειρέψουμε σπίτι μας. Το ψητό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και σιρόπι σφενδάμου, όμως, είναι απλά ό,τι καλύτερο και το εννοώ. Είναι τραγανό, ζουμερό και με υπέροχη γεύση, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και η τέλεια λύση για το βραδινό σου!

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 340 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
  • 226 γρ. μικρά καρότα, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.γ. σιρόπι από σφένδαμο 
  • 1 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Ρίχνουμε πατάτες και καρότα σε ένα μεγάλο ταψί με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αλατοπιπερώνουμε. 
  2. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι της σούπας και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω στο ταψί.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το σιρόπι σφενδάμου, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι. Αλείφουμε με πινέλο πάνω από το κοτόπουλο και περιχύνουμε τα λαχανικά. 
  4. Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, περίπου 35 – 40 λεπτά. 
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο το κοτόπουλο και το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας και το αφήνουμε πάλι να ψηθεί για 2-3 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά πασπαλίζουμε με μαϊντανό πριν σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News