Το πιο νόστιμο κοτόπουλο βρίσκεται εδώ και περιμένει να το φτιάξεις! Ένα κοτόπουλο με κρασί, κρέμα γάλακτος και τραγανή κρούστα με αρωματικά. Φυσικά αναφέρομαι στο κοτόπουλο piccata και δεν έχω τίποτα άλλο να πω, γιατί η φωτογραφία μιλάει από μόνη της!

Υγιεινό και εύκολο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κοτόπουλο piccata:

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • αλάτι, για γεύση
  • πιπέρι, για γεύση
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 80 mL λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 360 mL ζωμό κοτόπουλου
  • 80 mL κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 225 γρ. φιδέ, μαγειρεμένο, για το σερβίρισμα

Συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια που θα πείσει τα παιδιά σου να φάνε λαχανικά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Άνοιξε κάθε στήθος κοτόπουλου ώστε να πάρει τη μορφή πεταλούδας. Τοποθέτησε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και χτύπησέ το. Αλατοπιπέρωσε γενναιόδωρα και από τις δύο πλευρές.
  2. Κόψε κάθε στήθος στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχεις 4 κομμάτια κοτόπουλου.
  3. Πρόσθεσε το αλεύρι σε ένα φαρδύ, ρηχό πιάτο. Βύθισε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αλεύρι, τινάζοντας ό,τι περισσέψει.
  4. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγάνισε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη.
  5. Ρίξε το λευκό κρασί στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 1 λεπτό.
  6. Πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και την κάπαρη και μαγείρεψε μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2 λεπτά.
  7. Ρίξε το χυμό λεμονιού και το ζωμό κοτόπουλου και μαγείρεψε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  8. Ανακάτεψε με την κρέμα και μετά επέστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
  9. Πασπάλισε με τον μαϊντανό και γύρισε το κοτόπουλο. Σιγόβρασε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και μετά απόσυρε από τη φωτιά.
  10. Σέρβιρε το κοτόπουλο και τη σάλτσα πάνω από τον φιδέ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News