Αν δεν έχεις έμπνευση για το τι να μαγειρέψεις, αν δε θες να φας πολύ χρόνο στην κουζίνα αλλά θες να φτιάξεις και κάτι γευστικό και χορταστικό ταυτόχρονα για να χορτάσεις τότε σου έχουμε τη λύση. Φανταστική συνταγή για ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα την οποία μπορείς να συνοδεύσεις με ό,τι επιθυμείς εσύ καλύτερα ή με ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο σου ή με ό,τι περίσσεψε από το χθεσινό σου γεύμα, αν ταιριάζει φυσικά!

Τι θα χρειαστείς για την τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 βαζάκι μουστάρδα με μέλι
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Πιπεριά
  • Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις την τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια για να μαγειρευτεί πιο γρήγορα
  2. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά ώστε να την έχουμε έτοιμη
  3. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει με λίγο λάδι
  4. Σοτάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα
  5. Ύστερα σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και να αφήσει πίσω του μία ελαφριά σάλτσα
  6. Ρίχνουμε την μουστάρδα με το μέλι, το ποτήρι με το νερό (το έχουμε ζεστάνει κατά προτίμηση στο βραστήρα), τον κύβο κοτόπουλου, την πιπεριά και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά ώστε να μη στεγνώσει και το κοτόπουλο
  8. Μπορείς να το συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές ή και με ρύζι κατά προτίμηση. Ωστόσο κάθε άλλη επιλογή είναι δεκτή!

Καλή σου απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News