Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και εννοείται πως δε θα σε αφήναμε έτσι! Αν οργανώνεις ένα ρομαντικό δείπνο στον σύντροφό σου, σου έχουμε βρει την κατάλληλη συνταγή για δύο! Ψημένη ουρά αστακού με μπρόκολο που θα σας ανοίξει την όρεξη και ποιος ξέρει που θα οδηγήσει μετά; Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι…

Ριζότο με θαλασσινά

Πώς θα μαγειρέψεις την ουρά αστακού; Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 225 γρ. ουρά αστακού, 2 ουρές
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα
  • μπρόκολο, μαγειρεμένο, για σερβίρισμα

Το πιο ρομαντικό δείπνο που μπορείς να ετοιμάσεις σήμερα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό ψαλίδι κουζίνας, κόψε κατά μήκος της μέσης της κορυφής του κελύφους προς τα πτερύγια της ουράς του αστακού, φροντίζοντας να τον κόψεις σε ευθεία γραμμή. Μην κόψεις την άκρη της ουράς.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, χώρισε το κρέας από τις δύο πλευρές του κελύφους και στη συνέχεια ανασήκωσε το κρέας προς τα πάνω και έξω από το εσωτερικό του κελύφους.
  3. Πίεσε τις δύο πλευρές του κελύφους μεταξύ τους και στη συνέχεια άπλωσε το κρέας πάνω από τη ραφή στο σημείο που συναντώνται τα δύο κοχύλια.
  4. Αν δυσκολεύεσαι να ανοίξεις το κέλυφος για να σηκώσεις το κρέας, αναποδογύρισε την ουρά και κάνε κοψίματα κατά μήκος του κελύφους όπου τα πόδια συναντούν το κάτω μέρος της ουράς. Αυτό θα βοηθήσει να σπάσει η άκαμπτη δομή του κελύφους.
  5. Ενώ κόβεις το κέλυφος, μπορεί να έχεις κόψει και το κρέας, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Κάνε μια επιφανειακή κοπή στη μέση του κρέατος του αστακού, ώστε να μπορείς να ξεφλουδίσεις το λεπτό στρώμα του κρέατος στα πλαϊνά. Αυτό δίνει στην ουρά του αστακού την χαρακτηριστική της εμφάνιση.
  6. Προθέρμανε το φούρνο στους 230°C.
  7. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και μετά άλειψε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το κρέας του αστακού.
  8. Τοποθέτησε τις ουρές σε ένα ταψί και στη συνέχεια ψήσε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι ο αστακός να ψηθεί πλήρως, αλλά να μην γίνει λαστιχένιος.
  9. Σέρβιρε με λίγο μπρόκολο και μια φέτα λεμονιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News