Προετοιμαζόμαστε για το τσίκνισμα φτιάχνοντας χοιρινές μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια! Ένα πιάτο για κάθε περίσταση που μπορεί να συνοδευτεί με τα πάντα!
Ο πρωταγωνιστής φυσικά σε αυτό το πιάτο είναι το κρέας, το οποίο πρέπει να μαγειρευτεί σωστά, ώστε να παραμείνει ζουμερό αλλά να είναι καλοψημένο!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- Χοιρινές μπριζόλες με ή χωρίς κόκκαλο
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Η πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις τις μπριζόλες στο τηγάνι
Πώς θα φτιάξεις τις χοιρινές μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια;
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε τηγάνι και μόλις απορροφηθούν τα υγρά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι στο κρέας και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει και απ’ τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε τις μπριζόλες απ’ τη φωτιά και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν και γίνουν διαφανή, προσθέτουμε τα υλικά για να τα καραμελώσουμε.
- Συγκεκριμένα, προσθέτουμε το μέλι, την ζάχαρη, λίγο νερό, μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε τα κρεμμύδια να βράσουν και να καραμελώσουν.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και απολαμβάνουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News