Σήμερα μαγειρέψουμε μαζί βήμα – βήμα νούντλς με γάλα καρύδας! Τα πιο ιδιαίτερα και τα πιο νόστιμα νούντλς αποκτούν μία άλλη διάσταση! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα λατρέψεις. Αν τα μαγειρέψεις μία φορά, δεν υπάρχει επιστροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα νούντλς με γάλα καρύδας:

  • 340 γρ. νουντλς ρυζιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φασόλια ενταμάμε μαγειρεμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Μούλιασε τα noodles ρυζιού σε μεγάλο μπολ με ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (5-15 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους). Στράγγισέ τα καλά και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό. Στη συνέχεια άφησέ τα στην άκρη.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε την πιπεριά και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το τζίντζερ και τριμμένο κόκκινο πιπέρι. Πρόσθεσε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε το μαγειρεμένο ενταμάμε και διατήρησε την χαμηλή ζεστή φωτιά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζέστανε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια – δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και τον αρακά και μαγείρεψε για 2 λεπτά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  4. Πρόσθεσε τα μαγειρεμένα noodles και τη σάλτσα στο τηγάνι και ανακάτεψε απαλά να ενωθούν και να ζεσταθούν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News