Είναι στο φούρνο, είναι κεφτεδάκια κοτόπουλου, για τα οποία χρειάζεσαι μόνο ένα μπολ κι είναι η νέα υγιεινή συνταγή που θα θέλεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Τα κεφτεδάκια είναι ιδανικά για να τα φτιάχνουμε οποιαδήποτε ώρα και μέρα της εβδομάδας, ενώ μπορούμε να έχουμε και μερικά extra, έτοιμα στην κατάψυξη για όταν γυρνάμε κουρασμένοι από τη δουλειά.

Τα συγκεκριμένα κεφτεδάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα μέσα σε 20 λεπτά και μπορείς να τα συνοδεύσεις είτε με μια σαλάτα εποχής, είτε με ζυμαρικά και ρύζι. Η επιλογή δική σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι panko
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μαύρο πιπέρι και πρόσθετα μυρωδικά

Πώς θα φτιάξεις τα κεφτεδάκια κοτόπουλου;

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 30 μικρές μπάλες, τις οποίες τοποθετούμε στη συνέχεια στο ταψί.
  5. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 25-30 λεπτά και τα βγάζουμε από το φούρνο μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα στην επιφάνεια τους.
  6. Έτοιμα για σερβίρισμα.

Σημειώσεις:

  • Εκτός από κιμά κοτόπουλου μπορείς να επιλέξεις και κιμά γαλοπούλας ή να τα αναμείξεις και τα δύο μαζί.
  • Καλό θα ήταν να σχηματίσεις τα κεφτεδάκια και να ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας τα χέρια σου.
  • Εάν δεν έχεις σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News