Μια σαλάτα που μοιάζει με το ταμπουλέ, αλλά έχει περισσότερα φρέσκα μυρωδικά και είναι πιο χορταστική! Η φέτα είναι το μόνο μη vegan συστατικό στη συνταγή, επομένως εάν θέλεις την αφήνεις και εκτός. Αυτή η σαλάτα με κουσκούς είναι τόσο εύκολη για να τη φτιάξεις που θα σε απαλλάξει πολλές μέρες απ’ την σκέψη του τι να μαγειρέψεις όταν έχεις περιορισμένο χρόνο.

Τα υλικά για τη σαλάτα με κουσκούς:

  • 1 φλιτζάνι κουσκούς
  • 1 1/4 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1 φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο κατά μήκος και σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • Τριμμένη φέτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Κουσκούς με πολύχρωμες πιπεριές!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω. Καλύπτουμε με ένα καπάκι ή μ’ ένα πιάτο και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι.
  2. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά στο κουσκούς, καθώς και το κομμένο αγγούρι, το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Χτυπάμε μαζί το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σκόνη τσίλι και το κύμινο και στη συνέχεια βάζουμε αυτό το dressing στο κουσκούς. Προσθέτουμε και τα κουκουνάρια. Τρίβουμε τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News