Κάθε χρόνο, η παράδοση θέλει την κοπή της πίτας. Κι ενώ όλοι τηρούμε αυτό το έθιμο και ανυπομονούμε να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός της χρονιάς που θα κερδίσει το φλουρί, μετά από μια εβδομάδα, σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε όλη αυτή τη βασιλόπιτα που περίσσεψε. Φέτος, σου δίνουμε την τέλεια ιδέα: Μετάτρεψέ την σε έναν απολαυστικό κορμό σοκολάτας!

Κορμός σοκολάτας με βασιλόπιτα και δεν θα ξανααγχωθείς για την ποσότητα που μένει. Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και μ’ άλλα περισσευούμενα γλυκά με ζύμες, όπως κέικς.

Τα υλικά για να φτιάξεις κορμό με τη βασιλόπιτα που περίσσεψε:

  • 350-400 γραμμάρια βασιλόπιτα ή όση περίσσεψε (μπορεί να είναι λιγότερα γραμμάρια αλλά όχι πολλά παραπάνω, καθώς μετά θα χαθεί η σοκολάτας και θα είναι πάλι σαν κέικ!)
  • 1-1,5 κουβερτούρα υγείας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (ή και παραπάνω, ανάλογα με τη γεύση μας)
  • 1 κουτάκι 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Καρύδια, φουντούκια ή ό,τι άλλο ξηρό καρπό έχουμε (προαιρετικά)

Φανταστικός κορμός σοκολάτας με μπισκότα χωρίς ζάχαρη!

Πώς θα φτιάξεις κορμό με τη βασιλόπιτα που περίσσεψε;

  1. Ξεκινάμε θρυμματίζοντας με τα χέρια μας τη βασιλόπιτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί: Προσοχή θέλουμε να διατηρήσει την απαλή υφή της και να μην σφίξει πολύ.
  3. Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω απ’ τα κομμάτια της βασιλόπιτας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε και τη σοκολάτα στο μείγμα.
  5. Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς εάν θέλουμε και το κονιάκ.
  6. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα συστατικά του μείγματος και το μεταφέρουμε σε διπλή λαδόκολλα.
  7. Απλώνουμε το μείγμα για να δημιουργήσουμε τον κορμό, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο σφιχτά και βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
  8. Απολαμβάνουμε!

Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε και γλάσο σοκολάτας για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News