Αν ψάχνεις ένα σνακ που θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει και ταυτόχρονα θα σε δροσίσει, ενώ θα μπορείς να το πάρεις παντού μαζί, δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το γευστικό wrap μαρουλιού με γαλοπούλα. Τα wraps μπορεί να σου χαρίσουν πανεύκολα το combo που χρειάζεσαι για ένα υγιεινό και εξισορροπημένο γεύμα εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις για ένα ελαφρύ γεύμα, είναι να πάρεις έμπνευση από την παρακάτω συνταγή και να κάνεις την κατάλληλη προετοιμασία.

Εύκολο και γρήγορο veggie wrap με ελιές και vinaigrette μουστάρδας – Ο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τις ξαφνικές λιγούρες

Συνταγή για wrap μαρουλιού με γαλοπούλα: Υλικά

  • 2-4 μεγάλα φύλλα iceberg
  • 280 γραμμάρια αλεσμένη γαλοπούλα
  • 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια ντοματίνια
  • 100 γραμμάρια caesar dressing
  • 50 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γραμμάρια κρουτόν
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Συνταγή για απολαυστικό spicy tuna wrap που μπορείς να φτιάξεις μόνη στο σπίτι

Πώς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα και υγιεινά wrap

  1. Μαγειρεύουμε τη γαλοπούλα: Τοποθετούμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την αλεσμένη γαλοπούλα, το σκόρδο και το αλάτι στο ζεστό τηγάνι. Διαχωρίζουμε το κρέας μέχρι να μην μείνει καθόλου ροζ και η γαλοπούλα φτάσει σε ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 165 βαθμών. Ιδανικά, μαγειρεύουμε για 7-9 λεπτά.
  2. Όσο η γαλοπούλα μαγειρεύεται, συνεχίζουμε την υπόλοιπη συνταγή: Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Χοντροκόβουμε τα κρουτόν. Κόβουμε το λεμόνι κατά μήκος σε φέτες. Ξεπλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες: Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι στο τηγάνι με τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι το σκόρδο να αφήσει τις μυρωδιές του και τα ντοματίνια να βγάλουν τους χυμούς τους για 2-3 λεπτά.
  4. Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 1/4 φλιτζάνι νερό και το ceasar dressing σε ένα ζεστό τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  5. Ολοκληρώνουμε το πιάτο: Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα φύλλα μαρουλιού και γεμίζουμε το καθένα με το μείγμα γαλοπούλας, το dressing, την παρμεζάνα και τα κρουτόν. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού για γεύση και εμφάνιση.
  6. Καλή απόλαυση!

Το ιδανικό wrap με κοτόπουλο για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News