Το air fryer θα σου λύσει τα χέρια και τα Χριστούγεννα! Ο πιο εύκολος τρόπος για να ετοιμάσεις το τραπέζι σου αυτές τις γιορτές βρίσκεται εδώ κι αυτή η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή για Wellington με μοσχάρι δε γίνεται να μη σε μαγέψει! Ακολούθησε τα βήματα και ετοίμασε το γεύμα σου σε λίγα λεπτά και πιο οικονομικά από ποτέ! Απ’ ό,τι φαίνεται οι συνταγές στο air fryer δε μας απογοητεύουν ποτέ.

Η πιο εύκολη συνταγή για γαλοπούλα είναι εδώ! Βάλε την στο Air Fryer κι άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύεις για πάντα

Συνταγές στο air fryer: Τα υλικά που θα χρειαστείς για το Wellington

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτο
  • 200 γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 εσαλότ, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 7 φέτες προσούτο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα, ξεπαγωμένη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Μπρόκολο στον ατμό, για σερβίρισμα

Πατάτες ψητές στο air fryer – Το μυστικό για να βάλεις τέλος στην ταλαιπωρία του φούρνου!

συνταγές στο air fryer
Flickr – Συνταγές στο air fryer

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες, γυρίζοντας, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού. Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το εσαλότ και το σκόρδο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Τοποθετούμε 6 φέτες προσούτο σε μία μεμβράνη, έτσι ώστε να επικαλύπτονται ελαφρά για να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε πάνω το μείγμα των μανιταριών και τοποθετούμε τις μπριζόλες κατά μήκος από πάνω. Αλείφουμε τις μπριζόλες με μουστάρδα και διπλώνουμε το προσούτο πάνω από τις μπριζόλες. Τοποθετούμε την υπόλοιπη φέτα προσούτο από πάνω κατά μήκος για να καλύψουμε τυχόν κενά. Έπειτα, τυλίγουμε σταθερά σε πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει.
  4. Στρώνουμε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ξετυλίγουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης. Στη συνέχεια διπλώνουμε από πάνω τη ζύμη για να κλείσει, τυλίγοντας τις άκρες για να σφραγιστεί. Τοποθετούμε το wellington σε μία λαδόκολλα και αλείφουμε την κορυφή του με αυγό και χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι για να χαράξουμε τη ζύμη διαγώνια.
  5. Έπειτα, το τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το σερβίρουμε με μπρόκολο και το απολαμβάνουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News