Αυτή η σούπα μπρόκολου με τσένταρ μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη οπτικά αλλά έχει μια βαθιά και πλούσια γεύση από ψητό μπρόκολο η οποία ενισχύεται από το πικάντικο τσένταρ. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να την φτιάξεις σε λιγότερο από 30 λεπτά και είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα μετά τις γιορτές.

Συνταγή για σούπα μπρόκολου με τσένταρ: Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 σακούλα κατεψυγμένο μπρόκολο, ή 1 μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες χωρίς του μίσχους
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Αλάτι/Πιπέρι

Πώς να φτιάξεις σούπα μπρόκολου με τσένταρ

  1. Βάζουμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 250 βαθμούς κελσίου. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το πράσο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την πατάτα σε κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και την πατάτα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Εν τω μεταξύ, απλώνουμε το μπρόκολο σε 2 ταψιά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι πάνω από το μπρόκολο, πασπαλίζουμε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το μπρόκολο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Μόλις πάρει βράση η σούπα προσθέτουμε το μπρόκολο και ξαναβράζουμε. Μειώνουμε τη φωτιά όσο χρειάζεται και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όταν τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, 5 με 7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός ή σε παρτίδες με κανονικό μπλέντερ. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News