Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις τα εναλλακτικά νιόκι! Δεν είναι φτιαγμένα από πατάτα και όπως καταλαβαίνεις δεν έχουν αυτό το mainstream βαρετό χρώμα. Αυτή η συνταγή για νιόκι καρότου θα σε εκπλήξει με το πορτοκαλί της χρώμα και θα σε κάνει να λατρέψεις τα ζυμαρικά με την πρώτη μπουκιά. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Λαχταριστά gnocchi με κρεμώδη σάλτσα, σολομό και μανιτάρια για να απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ένα μοναδικό πιάτο!

Νιόκι καρότου: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τα νιόκι:

  • 455 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 1 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος
  • 1/4 κουτ. αλεσμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο περισσότερο

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ή δεντρολίβανου
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζάνι βραστά νιόκι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρεσκοξυρισμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Νιόκι πατάτας με βούτυρο και ρίγανη πιο απολαυστικά απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα καρότα, το λάδι, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το νερό να βράσουν. Μαγειρεύουμε τα υλικά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν εντελώς και να εξατμιστεί τελείως το νερό, περίπου 18 λεπτά. Πολτοποιούμε τα καρότα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε απαλά σε μια μπάλα, στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και μετά κόβουμε κάθε κομμάτι σε 5 λωρίδες. Δημιουργούμε με τη ζύμη λωρίδες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Έπειτα, τις τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο ταψί και καλύπτουμε με αλεύρι.
  4. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα νιόκι σε παρτίδες, περίπου 3 λεπτά. 
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσουν, για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα νιόκι, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο, για 3 με 4 λεπτά.
  6. Γαρνίρουμε με τυρί πριν το σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News