Λατρεύω τα μπουρίτο! Και δεν ξέρω κάποιον που να μην τα λατρεύει, σωστά; Αποτελούν ένα υπέροχο δείπνο το βράδυ για όλη την οικογένεια και είναι γεμάτα με νόστιμες μεξικάνικες γεύσεις. Αυτό το vegan μπουρίτο είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές! Ελπίζω να σου αρέσει τόσο πολύ κι εσένα!

Φτιάξε σπιτικές τορτίγιες! Σου έχουμε τη συνταγή

Vegan μπουρίτο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • ελαιόλαδο, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, για γεύση
  • πιπέρι, για γεύση
  • ½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 jalapeño πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • πιπέρι καγιέν, για γεύση
  • 425 γρ. μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 130 γρ. καλαμπόκι
  • 3 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι
  • μαρούλι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • ντομάτα σε κύβους, για το σερβίρισμα
  • τριμμένο vegan τυρί τσένταρ, για το σερβίρισμα
  • γουακαμόλε, για το σερβίρισμα

Απόλαυσε τα αγαπημένα σου burritos ακόμα και το πρωί – Το πιο εύκολο και γευστικό πρωινό σε 15 λεπτά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  2. Πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι να καλυφθούν καλά.
  3. Ψήσε για 20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας, μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
  4. Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να γυαλίζει, πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Πρόσθεσε την πιπεριά, το σκόρδο, το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά. Πρόσθεσε τα μαύρα φασόλια και το καλαμπόκι, αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε μέχρι να ζεσταθούν, 3-4 λεπτά ακόμη.
  5. Για να συναρμολογήσεις ένα μπουρίτο, πρόσθεσε ⅓ από το μείγμα φασολιών και καλαμποκιού, ⅓ από τις ψητές γλυκοπατάτες, λίγο μαρούλι, ντομάτες, τυρί vegan και γουακαμόλε στο κέντρο μιας τορτίγιας. Δίπλωσε τα πλαϊνά και τύλιξε σε ρολό, κρατώντας τη γέμιση σφιγμένη στη θέση της. Επανάλαβε με τα υπόλοιπα υλικά. Κόψε στη μέση και σέρβιρε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News