Αυτή η vegan κρέμα καραμελέ έχει την πλούσια γεύση που συναντάς και στο συνηθισμένο δημοφιλές γαλλικό γλυκό. Παρασκευάζεται από τον συνδυασμό γάλακτος καρύδας και κρέμας κάσιους ενώ το βούτυρο κακάο ενδυναμώνει την γεμάτη υφή του.
Vegan κρέμα καραμελέ: Υλικά
- 1⁄4 φλιτζάνι ωμά κάσιους, μουλιασμένα όλη τη νύχτα και στραγγισμένα
- ¼ φλιτζάνι νερό
- 1 κουτί γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 1⁄4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 20 γραμμάρια βούτυρο κακάο
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πώς να φτιάξεις vegan κρέμα καραμελέ
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα κάσιους και το νερό. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα των κάσιους, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, το βούτυρο κακάο και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο κακάο, περίπου 5 λεπτά.
- Όταν το μείγμα θα αρχίσει να βράζει, θα το τραβήξουμε από τα πλάγια της κατσαρόλας και θα χτυπήσουμε με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ίσες ποσότητες σε έξι φορμάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.
- Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω από κάθε μπολάκι με ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, καίμε τη ζάχαρη μέχρι να σκουρύνει και να γίνει τραγανή. Σερβίρουμε αμέσως.
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News