Πόσο πολύ αγαπάμε τα burgers δεν μπορούμε να περιγράψουμε! Ξέρουμε ότι δεν είναι υγιεινά, αλλά πραγματικά αυτή η πρώτη μπουκιά από ένα καλό, ζουμερό burger δεν συγκρίνεται! Κι όταν νηστεύουμε, όμως, ή θέλουμε απλά να το ζήσουμε λίγο πιο light τι κάνουμε; Φτιάχνουμε vegan burger για τις ημέρες της νηστείας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • Ψωμάκια ολικής, χωρίς αυγά, για burger
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Λίγα φύλλα μαρουλιού
  • Κέτσαπ και μουστάρδα

Για τα μπιφτέκια:

  • 200 γραμμάρια κιμά σόγιας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 1 κούπα βρώμη
  • Πάπρικα
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις το vegan burger για τις ημέρες της νηστείας;

  1. Βράζουμε και σουρώνουμε τον κιμά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μαζί με τον κιμά.
  3. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και τη βρώμη, ενώ ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας.
  5. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, γυρνώντας τα απ’ την άλλη πλευρά μόλις πάρουν χρώμα απ’ τη μια.
  7. Για να στήσουμε το burger, φρυγανίζουμε το ψωμί και στη συνέχεια αλείφουμε τα ψωμάκια με κέτσαπ/ μουστάρδα, προσθέτουμε ανάμεσα το κρεμμύδι, την ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι κι απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News