Εάν είσαι από αυτούς που έφτιαξαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες από τις αρχές του Δεκέμβρη τώρα μάλλον σου έχουν μείνει αρκετά που έχουν μπαγιατέψει. Φυσικά, δεν χρειάζεται να τα πετάξεις! Αυτή η συνταγή για τρουφάκια είναι ιδανική για να αξιοποιήσεις τα γλυκά των εορτών που σου περίσσεψαν!

Περίσσεψε γαλοπούλα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και δεν ξέρεις τι να την κάνεις; Αυτή η πεντανόστιμη πίτα σου λύνει τα χέρια!

Τρουφάκια με κουραμπιέδες και μελομακάρονα: Υλικά

  • 10 μελομακάρονα σπασμένα και τριμμένα με το χέρι
  • 2-3 κουραμπιέδες σπασμένοι και τριμμένοι με το χέρι
  • 1/4 κούπας καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  • 40 γρ κακάο
  • 200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • τρούφα

Εύκολα και απολαυστικά τρουφάκια με λεμόνι και καρύδα, χωρίς ζάχαρη!

Πώς να φτιάξεις τρουφάκια με μελομακάρονα και κουραμπιέδες

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ ή λικέρ και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.
  2. Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Προσθέτουμε τα καρύδια και το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και με τα χέρια το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  5. Στη συνέχεια κυλάμε τα μπαλάκια στην τρούφα σοκολάτας και τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα.
  6. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News