Αυτό το τουρκικού τύπου πρωινό ή brunch είναι ιδανικό για το Σαββατοκύριακο σου. Δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά μόνο πικάντικη διάθεση καθώς πρόκειται για ένα πιάτο με ιδιαίτερη γεύση ανατολής. Αυτό το πρωινό είναι Είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες και υψηλό σε βιταμίνη C. Δεν πρέπει να ξεχάσεις το γιαούρτι το οποίο είναι το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής. Οι λαοί της ανατολής αγαπούν να το συνδυάζουν ακόμη και με τα αυγά και το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο. Δεν χρειάζεσαι παρά λίγα λεπτά για να ετοιμάσεις αυτό το πλήρες γεύμα που θα γίνει το νέο αγαπημένο σου brunch.

Αυτή η μαροκινή συνταγή για πικάντικα αυγά είναι ιδανική για το brunch σου

Τούρκικη συνταγή για πικάντικα αυγά: Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες
  • 8 ντοματίνια
  • 1 φέτα ψωμί προζύμι, κομμένη σε κύβους
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
  • μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Είναι όντως το ασπράδι του αυγού πιο υγιεινό από τον κρόκο; Η λύση στον γρίφο που μας έχει απασχολήσει όλους

Πώς να φτιάξεις τούρκικη συνταγή για πικάντικα αυγά

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με μεγάλη βάση. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το τσίλι. Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το ψωμί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τον μαϊντανό και το ρίχνουμε από πάνω, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά και σερβίρουμε με γιαούρτι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News