Τα ζυμαρικά είναι τα αγαπημένα μας, δεν το κρύψαμε ποτέ! Αλλά τα σημερινά ζυμαρικά πραγματικά δεν παίζονται! Πένες με μανιτάρια και σάλτσα με χούμους, ένα απολαυστικό πιάτο. Δες αμέσως τη συνταγή!

Εάν είσαι απ’ αυτούς που μαγειρεύουν τελευταία στιγμή, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Αλλά ακόμα κι αν είσαι από εκείνους που μαγειρεύουν απ’ την προηγούμενη μέρα για την επόμενη, θα σε εκπλήξει το ότι μπορείς να φτιάξεις ένα τόσο νόστιμο και απλό φαγητό για να πάρεις μαζί στο γραφείο, χωρίς να χρειάζεται να κάτσεις με τις ώρες στην κουζίνα.

Τι θα χρειαστείς για τις πένες με μανιτάρια και σάλτσα με χούμους;

  • 210 γρ. ρεβίθια
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της ταχίνι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 πακέτο πένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανό

Βήμα- βήμα πώς θα φτιάξεις την συνταγή:

  1. Για το χούμους, βάζουμε τα ρεβίθια σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, το σκόρδο, 2 κ.σ. ταχίνι και τον κόλιανδρο.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  3. Φτιάχνουμε τα ζυμαρικά.
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σ’ ένα τηγάνι και προσθέτουμε 2 κομμένα κόκκινα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Προσθέτουμε το χούμους για 1 λεπτό κι αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε μαζί με τις πένες και τον μαϊντανό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News