Τοπιναμπούρ: Μία λέξη, χιλιάδες πεντανόστιμες γεύσεις θα κατακλύσουν το στόμα σου μόλις το γευτείς και δεν είμαι καθόλου υπερβολική! Φυσικά μιλάω για την αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, μία αγκινάρα εντελώς διαφορετική από αυτές που έχεις συνηθίσει να τρως μέχρι τώρα, οπότε και να μην σου άρεσε αυτό το φαγητό, δεν δέχομαι δικαιολογίες, πρέπει να το δοκιμάσεις! Η ασυνήθιστη αλμυρή αγκινάρα της Ιερουσαλήμ ταιριάζει τέλεια με τις άγριες γεύσεις του θυμαριού. Αυτό το πιάτο είναι τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά, όπως ακριβώς μας αρέσει!

Μαγειρέψαμε τις αγκινάρες αλλιώς και πρέπει να τις δοκιμάσεις και εσύ

Τοπιναμπούρ: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 800 γρ αγκινάρες Ιερουσαλήμ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κόψε την στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 20 γρ βούτυρο
  • 2 κσ χυμό λεμονιού

Συνταγή για αγκινάρες με κοτόπουλο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180C. Μούλιασε τις αγκινάρες σε κρύο νερό για 20 λεπτά περίπου και, στη συνέχεια, τρίψε τις σε έναν τρίφτη, φροντίζοντας να αφαιρέσεις τυχόν κόκκους. Έπειτα τοποθέτησε τις αγκινάρες σε ένα ταψί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Ρίξε λάδι και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν από μέσα και να γίνουν τραγανές από έξω.
  2. Για να ολοκληρώσεις τη συνταγή, στύψε τις μαλακωμένες σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους και ρίξε το στις ψητές αγκινάρες, μαζί με το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News