Εάν έχεις ξεμείνει από συνταγές για ιδιαίτερα κέικ να μια ξεχωριστή. Αυτή η συνταγή για κέικ με δαμάσκηνα είναι ιδανική για σένα που λατρεύεις τις διαφορετικές γεύσεις. Ταιριάζει μοναδικά με σαντιγί και παγωτό ενώ μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις τα δαμάσκηνα με raspberries.

Αν λατρεύεις το αβοκάντο και τα σύκα τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτό το κέικ

Συνταγή για κέικ με δαμάσκηνα: Υλικά

  • 500 γρ δαμάσκηνο
  • Βούτυρο 200 γρ
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 140 γρ μέλι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 200 ml γάλα
  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού mix μπαχαρικών

Πώς να φτιάξεις κέικ με δαμάσκηνα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη βάση μιας τετράγωνης φόρμας κέικ 23 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε το χαρτί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Κόβουμε στην μέση τα δαμάσκηνα και τα τακτοποιούμε στη βάση του ταψιού σε 1 στρώση, κομμένα προς τα κάτω.
  2. Για το κέικ, λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά και στη συνέχεια αναμειγνύουμε το στερεό με το υγρό μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω στα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 45-55 λεπτά μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, στη συνέχεια γυρίζουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει. Θα διατηρηθεί στο ψυγείο, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, για έως και 5 ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News