Γεμάτo με αχλάδια, γλυκό όσο πρέπει και να λιώνει στο στόμα – αυτή η συνταγή για κέικ με αχλάδια είναι απλά πεντανόστιμη! Το ιδανικό επιδόρπιο που πρέπει να υπάρχει σ ‘ένα σπίτι για κέρασμα, καθώς αποτελεί αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων. Γιατί, κανείς μας δεν μπορεί να σταματήσει στο πρώτο κομμάτι. Η καλύτερη συνοδεία για τον καφέ σου και το πιο νόστιμο σνακ για το παιδί σου!

Μετάτρεψε την κολοκύθα σου σε λαχταριστό κέικ με γλάσο βανίλιας και θα έχεις στην κουζίνα σου μια συνταγή που μυρίζει φθινόπωρο και Halloween

Συνταγή για κέικ με αχλάδια: Υλικά

  • 2¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό, ανάλατο
  • ⅓ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 ολόκληρα ώριμα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • καστανή ζάχαρη κατά βούληση
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Κέικ με βρώμη και σπανάκι – Το καλύτερο αλμυρό κέικ που θα δοκιμάσεις στη ζωή σου!

Πώς να φτιάξεις αυτό το εύκολο και φθινοπωρινό κέικ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα αχλάδια.
  2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά για περίπου 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το κοσκινισμένο αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι γάλα και ⅓ φλιτζάνι λάδι ενώ ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
  5. Στρώνουμε το κάτω μέρος του ταψιού με λαδόκολλα και λαδώνουμε. Ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
  6. Αφού μπει το μείγμα στο ταψί, απλώνουμε μια στρώση από τα αχλάδια σε φέτες για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Πάνω από τα αχλάδια πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και την καστανή ζάχαρη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και στη συνέχεια στρώνουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω για να καλύψει το κέικ και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Μπορεί να πάρει λιγότερη ώρα ή λίγο περισσότερηο χρόνο ανάλογα με τον φούρνο μας.
  8. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για να κρυώσει. Μπορεί να χρειαστεί έως και 1 ώρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνης αμέσως πριν το σερβίρουμε.
  9. Καλή απόλαυση!

Λατρεύεις το brunch; Αυτή τη συνταγή για κέικ με βατόμουρα και λεμόνι δε γίνεται να μην την ερωτευτείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News