Το πρασόρυζο είναι ένα φαγητό που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δε το συμπεριλαμβάνει στη διατροφή του καθώς τους θυμίζει το σπανακόρυζο που ανήκει στην ίδια κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι δεν λέμε ότι θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό όμως είναι ένα πιάτο με πλούσια θρεπτική αξία το οποίο είναι και αρκετά νόστιμο αν το μαγειρέψεις σωστά! Η παρακάτω συνταγή για πρασόρυζο να είσαι σίγουρη πως θα σε κάνει να το βάλεις στη διατροφή σου χωρίς δεύτερη σκέψη!

Τι θα χρειαστείς

  • 300 gr. ρύζι
  • ενάμιση λίτρο νερό
  • 500 gr. πράσα
  • 40 gr. φέτα
  • 40 gr. γραβιέρα
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 gr. βούτυρο
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για πρασόρυζο

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα
  2. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε ροδέλες
  3. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κομματάκια
  4. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε
  5. Έπειτα καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε
  6. Κόβουμε σε κυβάκια τη φέτα και τη γραβιέρα
  7. Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με το μεγαλύτερο μέρος του βουτύρου και τη δάφνη
  8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πατάτα και τα πράσα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 5′
  9. Προσθέτουμε τον κύβο, ενάμιση λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5′ σε χαμηλή φωτιά
  10. έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
  11. Το αφήνουμε για περίπου 20′ ελέγχοντας το νερό
  12. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τα κυβάκια του τυριού και ανακατεύουμε
  13. Αφού το αφαιρέσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την κεφαλογραβιέρα
  14. Τέλος, τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News