Λαμπερά χρώματα, ποικιλία από τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά, συγκεντρωμένα όλα σε ένα μπολ. Η λογική στην οποία βασίζονται τα Buddha bowls, δίνει έμφαση στο να τρώμε όσα υλικά χωράει ένα μπολ. Έτσι, αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση τροφής που αυξάνει το σωματικό βάρος και οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Η ιδέα αυτής της τάσης βασίζεται στον τρόπο διατροφής του Βούδα, απ’ όπου προέρχεται και η ονομασία. Οι συνδυασμοί που μπορούν να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στα υλικά είναι πάρα πολλοί και εξαρτώνται από τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός. Αυτό το μεσογειακό Buddha bowl είναι γεμάτο με πολύχρωμα λαχανικά, θρεπτική κινόα και ψητά ρεβίθια και είναι τόσο εύκολο, που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας! Σκέφτεσαι κάποια καλύτερη επιλογή για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα;

Από την απλή σαλάτα στη super σαλάτα: Πώς να τη κάνεις πιο υγιεινή

Η πιο λαχταριστή συνταγή για ένα μεσογειακό Buddha bowl: Υλικά

Για τα ρεβύθια:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρεβύθια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την κινόα:

  • ½ φλιτζάνι κινόα
  • 1 φλιτζάνι νερό

Για τα λαχανικά:

  • 2 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα ή μαρούλι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 αγγούρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 250 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι σπιτικό χούμους

Με αυτή την εύκολη συνταγή θα φτιάξεις πεντανόστιμο χούμους

Πώς να φτιάξεις το μεσογειακό Buddha bowl

Για τα ψητά ρεβύθια:

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό (1 κ.σούπας) για 8-10 ώρες
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  3. Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα ρεβύθια. Τα στεγνώνουμε ξανά με χαρτί.
  4. Ψήνουμε τα ρεβύθια για 25 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου
  5. Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, αποξηραμένο βασιλικό, σκόρδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25-35 λεπτά (ανάλογα το πόσο τραγανά θέλουμε να είναι).

Για την κινόα:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ½ φλιτζάνι κινόα και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Μπορούμε να ανακατεύουμε την κινόα παράλληλα, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  2. Θα ξέρουμε πως η κινόα είναι έτοιμη όταν οι σπόροι θα έχουν γίνει διαφανείς από λευκοί και θα έχει απορροφηθεί το νερό.

Για τη συναρμολόγηση του Buddha bowl:

  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετούμε την πρασινάδα σε ένα μπολ ή σε μια πιατέλα. Έπειτα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αγγούρια, τα μανιτάρια, το κόκκινο λάχανο, τις ελιές, τα ρεβίθια και την κινόα σε τμήματα γύρω από το μπολ. Τέλος, βάζουμε ένα κουτάλι χούμους στη μέση του μπολ και σερβίρουμε.
  3. Καλή απόλαυση!

Εύκολη και δροσιστική σαλάτα με κινόα που θα λατρέψεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News