Πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε ζυμαρικά, είτε γιατί επειδή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη (αν και πλέον υπάρχουν μακαρόνια gluten-free) είτε γιατί ακολουθούν μια συγκεκριμένη διατροφή. Εάν είσαι ανάμεσά τους, πιθανότατα να έχεις σιχτιρίσει αρκετές φορές που δεν μπορείς να βάλεις απλά ένα μακαρόνι να βράσει και να προσθέσεις μια σάλτσα, ώστε να φας σε 10 λεπτά. Υπάρχει, όμως, εναλλακτική και μάλιστα πολύ νόστιμη! Κινόα με τόνο και κόκκινη σάλτσα, μια αγαπημένη συνταγή, πολύ εύκολη και γρήγορη!

Τι θα χρειαστείς;

Για 2 μερίδες:

  • 1 κούπα κινόα
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλατοπίπερο
  • Πάπρικα
  • Κουρκουμά
  • Ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις την κινόα με τόνο και κόκκινη σάλτσα;

  1. Ξεκινάμε βράζοντας την κινόα με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε και τη σάλτσα μας.
  3. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και, αφού μαλακώσουν, βάζουμε στο κατσαρολάκι τον τοματοπελτέ.
  4. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο κουρκουμά και πάπρικα και βάζουμε και τον τόνο μέσα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  7. Σερβίρουμε τον τόνο μαζί με την κινόα και απολαμβάνουμε!

Φυσικά, καθώς πρόκειται για μια κόκκινη σάλτσα, μπορείς να βάλεις κι άλλα συστατικά της επιλογής σου, όπως βασλικό ή ρίγανη! Θα εκπλαγείς όταν δεις πόσο ταιριάζει η κινόα με την κόκκινη σάλτσα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News