Το να φτιάξεις banana bread στη φριτέζα αέρος μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι δημιουργεί μια υγρή, πυκνή υφή που θα ταιριάζει υπέροχα με τον πρωινό σου καφέ.

Τι είναι το air fryer και γιατί θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύεις και τρως;

Banana bread στη φριτέζα αέρος: Υλικά

  • ¾ φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες (περίπου 3/4 φλιτζάνι)
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ⅓ φλιτζάνι απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα καρύδια, χοντροκομμένα

Πώς να φτιάξεις banana bread στη φριτέζα αέρος

  1. Στρώνουμε το κάτω μέρος μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 6 ιντσών με λαδόκολλα. Αλείφουμε ελαφρά το ταψί με μαγειρικό σπρέι. Χτυπάμε μαζί το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ξεχωριστό μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τις πολτοποιημένες μπανάνες, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τη ζύμη σε έτοιμο ταψί και πασπαλίζουμε με καρύδια.
  3. Ζεσταίνουμε μια φριτέζα αέρα 5,3 qt στους 310°F και, στη συνέχεια, βάζουμε τον κάδο της φριτέζας αέρα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και μια ξύλινη λαβή που εισάγουμε στη μέση να βγαίνει καθαρή, για 30 έως 35 λεπτά, γυρίζοντας το περιεχόμενο στα μισά του χρόνου μαγειρέματος. Μεταφέρουμε το banana bread σε μια σχάρα για να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News