Υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι τρόποι για να φτιάξεις μία κολοκυθόσουπα κι αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη! Κόκκινη πάστα κάρυ, φρέσκο ​​τζίντζερ και σκόρδο! Νομίζω πως ήδη σου τρέχουν τα σάλια! Πρόσθεσε λίγο τόφου και δες την σούπα σου να παίρνει μία μεταξένια και λεία υφή, ενώ παράλληλα σου προσφέρει άφθονη φυτική πρωτεΐνη! Φρόντισε να σερβίρεις την σούπα σου έχοντας προσθέσει λίγο χυμό λάιμ, απογειώνοντας την γεύση της. Εγώ θα σου ευχηθώ καλή απόλαυση!

Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας: Ένας απρόσμενος και άκρως γευστικός συνδυασμός

Σούπα κολοκύθας: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα κόκκινο κάρυ
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας των 400 ml
  • 1  συσκευασία τόφου, στραγγισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 6 κουταλιές της σούπας αλατισμένα φιστίκια θρυμματισμένα
  • Φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο και κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά), για το σερβίρισμα

Οι 5 καλύτερες συνταγές με κολοκύθα που όλοι θέλουν να μαγειρέψουν αυτό το φθινόπωρο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει, για 6 με 7 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τζίντζερ και σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ξύνοντας τα ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε την κολοκύθα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καλύπτουμε κα μειώνουμε τη θερμότητα στο χαμηλό. Αφήνουμε τα υλκά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, 12 με 15 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε γάλα καρύδας, το τόφου, τον χυμό λάιμ και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Έπειτα, σερβίρουμε την σούπα μας πασπαλίζοντάς την με φιστίκια, κόλιανδρο και τριμμένη κόκκινη πιπεριά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News