Μπορεί να έχουμε το μπάρμπεκιου στο μυαλό μας κατά βάση για τα κρεατικά, αλλά και τα θαλασσινά στο γκριλ γίνονται πεντανόστιμα! Μύδια στη σχάρα, λοιπόν, με συνδυασμό γεύσεων που θα προκαλέσει εκρήξεις στον ουρανίσκο σου!

Μαγειρεύουμε τα μύδια με σκόρδο, πάπρικα και βούτυρο παρμεζάνας στο μπάρμπεκιου, σύμφωνα με τη συνταγή του BBC Good Food, και φέρνουμε στο πιάτο μας την απόλυτη καλοκαιρινή γεύση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 12 μύδια ή στρείδια

Για το βούτυρο:

  • 60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα μαϊντανού
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

Πώς θα φτιάξεις τα μύδια στη σχάρα;

  1. Σ’ ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει τελείως και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά.
  2. Βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνης σε μια καθαρή επιφάνεια και βάζουμε το βούτυρο στο κέντρο. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σφιχτά, σε σχήμα λουκάνικου. Βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Στο μεταξύ, ανάβουμε το μπάρμπεκιου και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα μύδια με βάση τις οδηγίες.
  4. Κόβουμε λίγο βούτυρο και το βάζουμε γύρω απ’ το κάθε μύδι και τα προσθέτουμε όλα στο μπάρμπεκιου να ψηθούν για 6 λεπτά ή και μέχρι να είναι έτοιμα.
  5. Σερβίρουμε με λίγο ψωμάκι για να απολαύσουμε τη σάλτσα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News