Ποιος θα μας το έλεγε ότι οι Ιταλοί έχουν το δικό τους σπετσοφάι; Κι όμως, το μαγειρεύουν και είναι περιζήτητο. Αποτελεί junk food για αυτούς και το βρίσκεις και σε πολλές καντίνες, στις πόλεις της Ιταλίας. Εσύ θες να δοκιμάσεις τη συνταγή για ιταλικό σπετσοφάι; Φυσικά και θέλεις! Διάβασε, προσεκτικά, τη συνταγή και τρέλανε τους υπόλοιπους με τη γευστική σου «βόμβα».

Αυτό το σπετσοφάι δεν είναι όπως τα άλλα. Εννοείται πως δεν είναι το συνηθισμένο, αλλά είναι και αυτό εξίσου νόστιμο με το ελληνικό. Έχουν κοινά συστατικά και αλλά η διαφορά είναι στην εκτέλεση.

Ας πάμε, όμως, στο μέρος της συνταγή γιατί ξέρω πως ήδη τα λιγουρεύεσαι.

Τι θα χρειαστούμε για τη συνταγή για ιταλικό σπετσοφάι;

  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε πέταλα
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε πέταλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 5 λουκάνικων

Πώς θα φτιάξουμε το ιταλικό σπετσοφάι;

  1. Προθερμαίνουμε μια εξωτερική σχάρα σε μέτρια έως υψηλή φωτιά, λαδώνοντας ελαφρά τη σχάρα.
  2. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέβουμε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, ανοίγουμε 4 τρύπες σε κάθε λουκάνικο για να αποτρέψουμε το άνοιγμα τους πάνω στη σχάρα.
  3. Τοποθετούμε τα λαχανικά τα λαχανικά επάνω στη σχάρα που θα βάλουμε τα λουκάνικα, τα ψήνουμε ομοιόμορφα για περίπου δύο λεπτά. Τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τα λουκάνικο απευθείας στη σχάρα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα για περίπου έξι με επτά λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε στο μπολ με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια ανακατεύουμε για να πάρουν οι πιπεριές και τα κρεμύδια λίγο από τη μυρωδιά του λουκάνικου και εν τέλει σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News