Μπορεί να μην είναι από τα πιο Χριστουγεννιάτικα φαγητά, αλλά η συνταγή για χοιρινό με σέλινο, προσωπικά μου ξυπνάει μνήμες και πάντα μου φέρνει μνήμες από Χριστούγεννα. Είναι από τα φαγητά που ζητάω πάντα από τη γιαγιά μου να το φτιάξει, τις γιορτινές μέρες και είμαι σίγουρος πως αν το μάθεις και το μαγειρέψεις θα το λατρέψεις και εσύ.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για χοιρινό με σέλινο;

  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό σέλινο χοντρό ή σέλερι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 3 αυγα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η εκτέλεση της συνταγής για χοιρινό με σέλινο

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, ώστε να κάψει και να σοτάρουμε τα κομμάτια του. Παράλληλα πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα του σέλινου, τα οποία κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάμε σε πολύ καυτό νερό για 5 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.
  2. Εφόσον σοτάρουμε τα κομμάτια χοιρινού, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν λίγο και ακολούθως ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και νερό για να ξεκινήσει να βράζει το φαγητό μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά!
  3. Μόλις ξεκινήσει να «μαλακώνει» το χοιρινό μας ρίχνουμε το ζεματισμένο σέλινο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, δοκιμάζοντας πάντα για να ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τα υλικά.
  4. Όσο σιγοβράζει το φαγητό μας, ξεκινάμε να φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν επαρκώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και αμέσως μετά το χυμό λεμόνι. Όταν αυτά ομογενοποιηθούν ξεκινάμε να προσθέτουμε στο υπάρχον μείγμα λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό που έχουμε και σιγοβράζει. Όταν πάρει θερμοκρασία το μείγμα μας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά ώστε να πάει παντού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News