Κάθε εποχή έχει και τα καλά της. Μπορεί το καλοκαίρι να έφυγε και η θερμοκρασία να έχει αρχίσει να πέφτει αλλά ταυτόχρονα τα αγαπημένα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά είναι εδώ! Η κολοκύθα είναι ένα από αυτά και αυτή η συνταγή για cheesecake κολοκύθα θα την δώσει μια γευστική διάσταση που δεν είχες φανταστεί.

Συνταγή για cheesecake κολοκύθα: Υλικά

  • 80γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 275g μπισκότα digestive ή τζίντζερ
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού

Για τη γέμιση

  • 800 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 425γρ πουρέ κολοκύθας
  • 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ αλεύρι σκέτο
  • 5 μεγάλα αυγά, συν 1 μεγάλο κρόκο

Για το σερβίρισμα

  • 400 ml σαντιγί
  • κανέλα
  • 25 γρ πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές σάλτσα καραμέλας

Πώς να φτιάξεις cheesecake κολοκύθα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα κέικ με και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αλείφουμε με το ασπράδι αυγού και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Για την γέμιση, βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το αλεύρι και τη ζάχαρη και χτυπάμε αργά μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε αργά τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη ψημένη βάση μπισκότου.
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 110C και συνεχίζουμε για ακόμη 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάζουμε το cheececake από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  5. Όταν το cheesecake μας είναι εντελώς κρύο το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με την σαντιγί, τα πεκάν, την κανέλα και την σάλτσα καραμέλας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News