Το χούμους είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής που περιέχει ρεβίθια και ταχίνι ως βασικά συστατικά. Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη. Και αν προσθέσεις την κολοκύθα, εξελίσσεται σε μια πολύ θρεπτική και βελούδινη τροφή και ιδιαίτερα εύκολη για «βούτες» κάθε στιγμή της ημέρας.

Με αυτή την εύκολη συνταγή θα φτιάξεις πεντανόστιμο χούμους

Συνταγή για χούμους κολοκύθας: Υλικά

  • 1 μικρή κολοκύθα (περίπου 500 γρ.)
  • ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • ½ λεμόνι, τον χυμό του
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 400 γρ. ρεβίθια κονσέρβας στραγγισμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους και κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά χωρίς σπόρους και κομμένη σε φέτες
  • μίνι κριτσίνια, για το σερβίρισμα

Τόσο απλό και τόσο νόστιμο! Πένες με μανιτάρια και σάλτσα με χούμους

Πώς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα το βελούδινο αυτό ντιπ

  1. Κόβουμε την κορυφή από την κολοκύθα, περίπου τα δύο τρίτα. Αφαιρούμε τους σπόρους της κολοκύθας, στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα από τον πάτο και το καπάκι της.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τη σάρκα της κολοκύθας σε κομμάτια και βάζουμε σε μια φόρμα ψησίματος με το σκόρδο και μια καλή ποσότητα λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα κομμάτια. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βάζουμε την κολοκύθα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τους χυμούς της από το ταψί και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι και τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να γίνει μια πάστα, ενώ προσθέτουμε λίγο λάδι αν είναι πολύ πηχτό. Ρίχνουμε ξανά το χούμους στην κολοκύθα για decor και σερβίρουμε με τις πιπεριές και τα κριτσίνια.

Αν ψάχνεις τι θα φας αύριο στη δουλειά σου έχουμε τη λύση: Πεντανόστιμο σάντουιτς Shawarma με ρεβίθια και δροσιστική σως άνηθου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News