Για κάποιους είναι η μηλόπιτα των τεμπέληδων… Για κάποιους άλλους είναι η καλύτερη μηλόπιτα! Η συνταγή για apple crumble είναι εύκολη, νόστιμη και είναι έτοιμη μέσα σε 45-50 λεπτά. Γι’ αυτό κι εμείς την λατρεύουμε!

Εμείς έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία σ’ αυτή την μηλόπιτα, καθώς μας αρέσει που δεν έχει ακριβώς ζύμη, αλλά τρίμματα, τα οποία ροδίζουν με το ψήσιμο και γίνονται τραγανά!

Τα υλικά για τη συνταγή για apple crumble:

  • 300 γρ. αλεύρι μαζί με ελάχιστο αλάτι
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • Λίγο βούτυρο για επάλειψη

Για τη γέμιση:

  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 450 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
  • Λίγη κανέλα
  • 50 γρ. καρύδια

Πώς θα φτιάξεις τη μηλόπιτα;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι, ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν μπαλάκια.
  3. Βάζουμε τα μήλα σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα καρύδια και την κανέλα.
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και βάζουμε στο κάτω μέρος το μείγμα με τα μήλα.
  5. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τη ζύμη.
  6. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε εάν θέλουμε με ζεστή κρέμα γάλακτος ή παγωτό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News