Το ζεστό κρασί είναι ίσως από τα πιο νόστιμα του είδους και ιδιαίτερα το Glühwein. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συνταγή η οποία θα σου κρατήσει συντροφιά όλο το χειμώνα. Ακόμα και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή το ρεβεγιόν αυτή η συνταγή κρασιού είναι ιδανική για όλες τις περιστάσεις γιορτινές και μη. Θα σε ζεστάνει και θα σου κρατήσει συντροφιά τις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Αν έχεις και ξηρούς καρπούς για να το συνοδέψεις δε χρειάζεται κάτι άλλο για ένα ιδανικό απόγευμα κοντά στο τζάκι. Κι αν δεν έχεις τζάκι το ζεστό κρασί θα σε κάνει να ζεσταθείς τόσο που δε θα το πιστεύεις!

Τι θα χρειαστείς για το Glühwein

  • 1 λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί
  • 50 ml κονιάκ τριών αστέρων
  • 100-150 gr. Μέλι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι ολόκληρο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλα
  • Τη φλούδα από ένα πορτοκαλί
  • Τη φλούδα από ένα μανταρίνι
  • Τρεις – πέντε φλούδες τζίντζερ φρέσκο

Πώς θα φτιάξεις το ζεστό κρασί Glühwein

  1. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από κονιάκ.
  2. Ανάβουμε το μάτι και περιμένουμε να ζεσταθεί το κρασί. Χρειάζεται λίγη προσοχή καθώς δεν πρέπει να βράσει.
  3. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε το κονιάκ.
  4. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  5. Τέλος, το σουρώνουμε και το απολαμβάνουμε ζεστό. Αν μείνει το κρατάμε σε μία κανάτα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News