Η αλήθεια είναι όταν ακούμε porridge το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι κάτι γλυκό και συνήθως με βρώμη. Όμως, αυτά τα bowls πλέουν έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και προσφέρονται και γι’ άλλους συνδυασμούς! Γι’ αυτό σήμερα σου προτείνουμε να φτιάξεις αλμυρό porridge με πέστο, καστανό ρύζι, αβοκάντο και τσίλι!

Ένα porridge που μπορείς να φας για brunch, για μεσημεριανό αλλά και γιατί όχι και για βραδινό! Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και η γεύση του είναι ασύγκριτη!

Porridge με ρύζι, βανίλια και κανέλα – Ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 75 γραμμάρια καστανό ρύζι
  • Λίγο λάδι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γραμμάρια φύλλα βασιλικού,
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • Λίγες νιφάδες τσίλι
  • 1 αβοκάντο

Πώς θα φτιάξεις το porridge με πέστο;

  1. Βράζουμε το ρύζι μας για 20-25 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σοτάρουμε την σκελίδα σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  3. Για να φτιάξουμε το πέστο βασιλικού, βάζουμε στο multi τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι και λίγες νιφάδες τσίλι και χτυπάμε καλά.
  4. Σερβίρουμε ανακατεύοντας το πέστο με το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγο έξτρα κουκουνάρι και το αβοκάντο σε φέτες.
  5. Απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News