Αυτή η ζεστή, πικάντικη και σίγουρα vegan σούπα είναι πλούσια και χορταστική. Εάν σου αρέσει το μεξικάνο φαγητό αλλά έχεις βαρεθεί τα πλέον κλασικά μπουρίτο και tacos αυτή η συνταγή για μεξικάνικη σούπα με μαύρα φασόλια και γουακαμόλε είναι αυτό που έψαχνες.

Αυθεντικό μεξικάνικο γουακαμόλε απ’ τα χεράκια σου! Το μυστικό για να βγει απολαυστικό

Συνταγή για μεξικάνικη σούπα: Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 400 γρ κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 400 γρ μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
  • 1 μικρό αβοκάντο
  • χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ, χυμό
  • ½ κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξεις αυτήν την συνταγή για μεξικάνικη σούπα με μαύρα φασόλια και γουακαμόλε

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι (κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας για να φτιάξουμε αργότερα το γκουακαμόλε) και πιπέρι και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φασόλια με το υγρό τους, μισό κουτάκι νερό και τη σκόνη του μπουγιόν. Σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, για 15 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ με λίγο τσίλι και πολτοποιούμε καλά. Ρίχνουμε τη σούπα σε δύο μπολ, προσθέτουμε το γκουακαμόλε και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News