Την Καθαρά Δευτέρα αναζητούμε όλοι λίγες ώρες ξεκούρασης και δεν θα θέλαμε να περάσουμε την μισή μέρα στην κουζίνα. Εάν θες ένα εύκολο γεύμα για το σαρακοστιανό σου τραπέζι αυτή η συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με πικάντικη σως είναι αυτό που έψαχνες.

Η αυθεντική συνταγή για ταραμοσαλάτα κατευθείαν από τα χεράκια της γιαγιάς!

Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά με πικάντικη σως: Υλικά

  • 500 γρ καλαμάρια
  • φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
  • 50 γρ αλεύρι απλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • πρέζα πιπέρι καγιέν

Για την σως:

  • 150 γρ vegan μαγιονέζα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 1 πρέζα σαφράν
  • ½ λεμόνι, χυμό

Πώς να φτιάξεις καλαμαράκια τηγανητά με πικάντικη σως

  1. Κόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα σωληνάρια των καλαμαριών σε δαχτυλίδια πάχους περίπου 1 εκ. και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεγάλη βάση σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να είναι γεμάτο όχι περισσότερο από τα δύο τρίτα.
  2. Για την σως, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το σαφράν και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ρίχνουμε τα καλαμάρια με το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το καγιέν και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Όταν το λάδι έχει κάψει αρκετά, τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε δόσεις για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε στην άκρη σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα τηγανητά καλαμάρια με την σως στο πλάι για βούτηγμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News