Τώρα που έπιασε κάπως το κρύο και μπαίνει σιγά σιγά ο Χειμώνας αναζητάς κάτι να σε ζεστάνει. Οι σούπες είναι η τέλεια λύση. Μπορείς να φτιάχνεις και μία διαφορετική κάθε μέρα αφού οι επιλογές είναι άπειρες! Μία από τις αγαπημένες μας είναι η μανιταρόσουπα βελουτέ. Έχει πλούσια υφή και τέλεια γεύση. Ιδανικό πιάτο για όλες τις μέρες και τις ώρες. Αν έχεις να ετοιμάσεις και κάποιο δείπνο μπορείς να το σερβίρεις και ως πρώτο πιάτο!

Τι θα χρειαστείς για τη μανιταρόσουπα βελουτέ

  1. 150 γρ άσπρα μανιτάρια
  2. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. Λίγο λευκό κρασί
  4. 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  5. 0,5 lt. νερό
  6. 3 κ.σ. ρύζι
  7. 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  8. Παρμεζάνα
  9. Λάδι τρούφας (προαιρετικά)

Πως θα φτιάξεις τη μανιταρόσουπα

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες.
  2. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Έπειτα το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε λίγο να λαδωθεί.
  5. Προσθέτουμε τον κύβο ζωμού, το νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
  6. Στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από το μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
  7. Η πυκνότητα θα είναι σύμφωνα το τι σας αρέσει.
  8. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Σερβίρουμε με παρμεζάνα και αν έχουμε προσθέτουμε και λάδι τρούφας.

Αυτή η σούπα θα ικανοποιήσει και τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους! Είναι χορταστική και πεντανόστιμη!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News