Τα πιο υγιεινά κεφτεδάκια με κοτόπουλο και βρώμη που έχεις φτιάξει ποτέ! Μια απόλυτα υγιεινή επιλογή, ακόμα κι αν κάνεις διατροφή και δεν θέλεις να τη χαλάσεις.

Πάρε τα υλικά που χρειάζονται, φόρα την ποδιά σου σαν σωστός MasterChef και ξεκίνα να πλάθεις κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια, ακολουθώντας βήμα- βήμα τις οδηγίες μας. Η επιτυχία είναι σίγουρη!

Υλικά για τα κεφτεδάκια με κοτόπουλο και βρώμη:

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 αυγό
  • Ένα σφηνάκι γάλα
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • Ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει
  • Βρώμη

Πώς θα φτιάξεις τα κεφτεδάκια με κοτόπουλο και βρώμη;

  1. Κόβουμε σε κομμάτια την ντομάτα, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με τον μαϊντανό και το γάλα. Τα αλέθουμε να γίνουν αλοιφή ή έστω έξτρα ψιλοκομμένα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά από κοτόπουλο και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, το αυγό και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τη βρώμη ώστε να απορροφήσει την υγρασία και να “δέσει” το μείγμα.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια όσο μπορούμε πιο μικρά και, εάν θέλουμε, πλακουτσωτά! Παράλληλα έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε μερικά λεπτά από τη μία και άλλα τόσα από την άλλη. (Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν).
  4. Είμαστε έτοιμοι. Απολαμβάνουμε!
Tip: Από τη συνταγή λείπει το αλάτι. Το αντικαθιστούμε με μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News