Θα το παραδεχτούμε… Είναι απ’ τις συνταγές που φαίνεται σαν να χρειάζεται ελάχιστα υλικά, αλλά αυτό απέχει απ’ την πραγματικότητα! Το Texas hot dog είναι έξτρα απολαυστικό, αλλά αν θες να το φτιάξεις με την αυθεντική συνταγή, θα πρέπει να έχεις όλα τα υλικά. Φυσικά, επειδή είναι αρκετά, μπορείς να βάλεις απλά όσα έχεις. Είναι hot dog, θα βγει νόστιμο έτσι κι αλλιώς!

Επίσης, εμείς σου έχουμε βάλει τα υλικά για να φτιάξεις μόνος σου τη σάλτσα, αλλά μπορείς να πάρεις και μια έτοιμη BBQ και να προσθέσεις απλά το τσίλι για να έχεις το καυτερό αποτέλεσμα.

Τα υλικά για το hot dog:

Για τo hot dog:

  • 8 λουκάνικα για hot dog
  • 8 ψωμάκια

Για τη σάλτσα BBQ:

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 600g ντομάτες λιωμένες
  • 250 ml νερό
  • 50g κέτσαπ
  • 60 ml ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 60ml σάλτσα Worcestershire
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 75 γραμμάρια μελάσα ή μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την coleslaw:

  • 170γρ. Μαγιονέζα
  • 1/2 μικρό λευκό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σέλινο
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Λάχανο τριμμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • Αγγουράκι τουρσί

Πώς θα φτιάξεις το Texas hot dog;

  1. Ξεκινάμε ψήνοντας τα λουκάνικα για 7 λεπτά.
  2. Βάζουμε τα ψωμάκια στη σχάρα για 20 δευτερόλεπτα.
  3. Για τη σάλτσα BBQ: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Βάζουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα συστατικά, αφήνουμε να βράσει το μείγμα για ακόμα 30 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Για την coleslaw: Ανακατεύουμε μαζί τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το σέλινο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε.
  5. Στήνουμε το hot dog: Αλείφουμε τα ψωμάκια με τη σάλτσα BBQ, βάζουμε από πάνω τα λουκάνικα, προσθέτουμε την coleslaw και μετά το αγγουράκι τουρτσί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News