Με βάση τραγανή και βουτυράτη και πλούσια γέμιση, μια αλμυρή τάρτα είναι ιδανικό ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι ή ένα φιλικό κάλεσμα, ενώ αν βάλεις ένα κομμάτι δίπλα σε μια σαλάτα, αυτόματα έχεις ένα ωραίο και ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό. Συνδυάζοντας τα υλικά της επιλογής σου, όπως τυριά, αλλαντικά, λαχανικά ή μανιτάρια, μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό παραλλαγές. Μία από αυτές είναι η τάρτα κολοκύθι, η οποία είναι τόσο κρεμώδης και νόστιμη, που θα γίνει η αγαπημένη σου! Το μεγαλύτερο ατού της όμως, είναι η ευκολία της. Γιατί ξέρω πως οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουμε τις περίπλοκες και χρονοβόρες συνταγές.

Η απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού βρίσκεται εδώ και δε χρειάζεται καθόλου ψήσιμο! Τάρτα μάνγκο για τις πιο ζεστές μέρες

Συνταγή για τραγανή τάρτα κολοκύθι: Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 αυγό
  • 5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
  • 1½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 220 γραμμάρια κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού

Ψάχνεις τρόπους να εντάξεις στο γεύμα σου την γλυκοπατάτα; Αυτή η συνταγή για τάρτα με γλυκοπατάτες, σπανάκι και φέτα στο φούρνο είναι για σένα

Πώς να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή τάρτα και να εντυπωσιάσεις τους πάντες

  1. Στο μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και το παγωμένο νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντάς διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις, μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο. Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλά μας. Σε προετοιμασμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη. Περνάμε τον πλάστη πάνω από την ταρτιέρα, ώστε να κοπεί η ζύμη που περισσεύει πάνω από τα πλάγια τοιχώματά της. Κάνουμε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Έπειτα ξεβγάζουμε τις φέτες κολοκύθι με κρύο νερό και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε το κατσικίσιο τυρί, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε στη ζύμη μας το μείγμα κατσικίσιου τυριού και στρώνουμε τις φέτες κολοκυθιού, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η τάρτα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε ζεστή την τάρτα, ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αλμυρή τάρτα με μπέικον, τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News