Το Air Fryer έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το ευχαριστούμε που κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη! Σήμερα, είπαμε να εμπλουτίσουμε τη λίστα με τις συνταγές μας προσθέτοντας άλλη μία! Θα σου μάθουμε, λοιπόν, να φτιάχνεις τάκος στο air fryer και πίστεψέ με δε θα το μετανιώσεις! Είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή για τάκος, η ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό σου ή το βραδινό σου!

Συνταγή για αρνίσια tacos με φέτα για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Τάκος στο air fryer: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 35 γρ kαρύκευμα καπνιστού τσιπότλε
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη φλούδα λάιμ
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλου
  • 2 καλαμπόκια, μισοκομμένα
  • Σπρέι ελαιόλαδου
  • 8 μικρές τορτίγιες για τάκος
  • 80 γρ ανάμεικτη σαλάτα
  • Γιαούρτι σκέτο, για σερβίρισμα
  • 2 ντομάτες σε κύβους
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, συν κομμάτια λάιμ, για το σερβίρισμα

Συνταγή για καυτερά τάκος με μάνγκο, μαύρα φασόλια και αβοκάντο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, συνδυάζουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, το αβοκάντο, τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Εν τω μεταξύ, συνδυάζουμε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα και τη φλούδα λάιμ σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και μετά το βουτάμε στο αυγό. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της φρυγανιάς για να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ψεκάζουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι με λάδι.
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι στο Air Fryer. Ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά. Αφαιρούμε το καλαμπόκι. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για άλλα 5 έως 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Έπειτα, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  4. Τοποθετούμε τις τορτίγιες ανάποδα στο air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν.
  5. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα τάκος. Από πάνω ρίχνουμε κοτόπουλο, γιαούρτι και σάλτσα. Σερβίρουμε με καλαμπόκι και λάιμ. Έτοιμα γι’ απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News