Κάθε μέρα στο σπίτι δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις. Διαβάζεις τόσες πολλές συνταγές και στο τέλος απλά πελαγώνεις, κι ενώ ξεκινάς με όρεξη για να φτιάξεις κάτι διαφορετικό, καταλήγεις να κάνεις μπιφτέκια με ρύζι! Ξέρουμε ότι μερικές συνταγές φαίνονται εύκολες και τελικά δεν είναι, αλλά σου εγγυόμαστε ότι τα Μεξικάνικα tacos με μοσχάρι θα είναι όντως έτοιμα στο πιάτο σου σε 15 λεπτά!

Τα υλικά για τα tacos με μοσχάρι:

  • 1 κιλό φιλέτο μοσχάρι ή μπριζολάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Οκτώ μικρές τορτίγιες καλαμποκιού
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στο μισό και κομμένο σε φέτες
  • Sour cream και γκουακαμόλε ή ό,τι άλλη σάλτσα θέλεις
  • Τριμμένο τυρί

Δες εδώ πώς να φτιάξεις μόνος σου sour cream και γουακαμόλε.

Πώς θα φτιάξεις τα tacos;

  1. Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια το βάζουμε σ’ ένα μπολ με το τσίλι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, 3/4 κ.γλ. αλάτι και λίγο πιπέρι.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τις τορτίγιες στον φούρνο μικροκυμάτων στο 100% για 1 λεπτό. Μόλις είναι έτοιμες, σκεπάζουμε το σκεύος με μια πετσέτα.
  4. Όταν το τηγάνι έχει ζεσταθεί, προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε τα κομμάτια μοσχαριού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφήνουμε να ψηθεί το κρέας μέχρι να ροδίσει.
  6. Μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε αμέσως τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και ελαφρώς μαλακώσουν, περίπου 1 1/2 λεπτά. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το μοσχάρι.
  7. Φτιάχνουμε τα tacos μας βάζοντας τα υλικά στις τορτίγιες και προσθέτοντας την sour cream και το γκουακαμόλε, αλλά και τριμμένο τυρί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News