Την περίοδο της νηστείας ο σολομός είναι κάτι must στη λίστα με τα ψώνια σου! Αρχικά είναι πεντανόστιμος και κατά δεύτερον οι συνταγές για σολομό είναι άπειρες και δεν τελειώνουν ποτέ. Γι’ αυτό κι εμείς επειδή πάντα φροντίζουμε να σε προσέχουμε, ακόμα και στην περίοδο της νηστείας, σου ετοιμάσαμε μία απίθανη συνταγή με σολομό, σπανάκι και κρέμα ταρτάρ ώστε να μην βαρεθείς ποτέ το αγαπημένο σου ψάρι!

Βήμα – βήμα πώς να φτιάξεις τον πιο ζουμερό σολομό! Συνδύασέ τον με πράσο και πατάτες και δες το πιάτο σου να απογειώνεται!

Συνταγές για σολομό: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 κουτ του γλυκού ηλιέλαιο
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 250 γρ σπανάκι
  • 2 κ.σ της σούπας crème fraîche
  • χυμός ½ λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

Σε μόλις 15′ μπορείς να ετοιμάσεις τον πιο νόστιμο σολομό!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι, αλατοπιπέρωσε τον σολομό και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τηγάνισε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και η σάρκα να ξεφλουδίσει εύκολα. Άφησέ τον να ξεκουραστεί σε ένα πιάτο όσο ψήνεις το σπανάκι.
  2. Ρίξε τα φύλλα στο ζεστό τηγάνι, αλατοπιπέρωσε καλά, στη συνέχεια σκέπασε και άφησέ τα να μαραθούν για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Ρίξε με κουτάλι το σπανάκι στα πιάτα και στη συνέχεια ρίξε από πάνω τον σολομό. Ζέστανε λίγο την crème fraîche στο τηγάνι με λίγο από τον χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τον μαϊντανό και μετά αλατοπιπέρωσε για γεύση. Προσοχή μην την αφήσεις να βράσει. Ρίξε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω από το ψάρι και μετά σέρβιρε με φέτες λεμονιού.

Μια συνταγή που θα σε κάνει να δεις το σπανάκι με άλλο μάτι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News